O le si'itia o tau o oloa ua una'ia ai tagata su'esu'e a Ausetalia ina ia eli

O le si'itia o tau o oloa ua una'ia ai tagata su'esu'e a Ausetalia ina ia eli
O le pitonu'u e la'u ai u'amea i Pilbara i Ausetalia.(Faiga faila)

O tupe fa'aalu a kamupani a Ausetalia i su'esu'ega a le atunu'u i totonu ma atunu'u i fafo na sili atu ona maualuga i le fitu tausaga i le kuata o Iuni, fa'aosofia e le malosi o tau i luga o le tele o 'oloa a'o toe malosi le tamaoaiga o le lalolagi mai fa'ama'i.

O tagata suʻesuʻe na lisiina i le Australian Stock Exchange na faʻaalu A $ 666 miliona ($ 488 miliona) i le tolu masina ia Iuni 30, e tusa ai ma se suʻesuʻega a le kamupani faufautua pisinisi BDO.O le 34% lena i luga aʻe o le lua tausaga averesi ma le maualuga o tupe faʻaalu kuata talu mai le kuata o Mati o le 2014.

Fai mai le BDO, o loʻo faʻaputuina e le au suʻesuʻe ni tupe i tulaga faʻamaumau, lea e ono lagolagoina ai le faʻavavevaveina o tupe faʻaalu i tulaga maualuga faʻasolopito i le faaiuga o le tausaga.

"O popolega muamua ile Covid-19 ma lona aʻafiaga i le vaega suʻesuʻe ua vave ona faʻaitiitia e ala i le vave faʻaleleia o vaega o loʻo faʻavaeina e le malosi o tau o oloa ma maketi tau tupe lelei," o le tala lea a Sherif Andrawes, le ulu o punaoa faanatura a le BDO i se faʻasalalauga.

Ae ui i lea, o le alamanuia o loʻo faʻatapulaʻaina ona o le faʻatapulaʻaina o avanoa o punaoa, faʻatapulaʻaina o femalagaiga a Covid ma le le lava o tagata faigaluega, o le tala lea a le lipoti.O le taulaga tele a Ausetalia o Sini na loka i le faaiuga o Iuni e taumafai e taofiofia le afaina o le delta variant, ae ua tapunia tuaoi faavaomalo a le atunuu talu ona amata le faamaʻi i le tausaga talu ai.

O le 10 sili ona faʻaalu tupe i le kuata o Iuni e aofia ai kamupani suauʻu ma kesi e fa, tolu suʻesuʻe auro, lua nikeli eli ma le tasi o sailiga mo eleele e le masani ai.

(Saunia e James Thornhill)


Taimi meli: Sep-16-2021