Fai mai le faifeau Peru $1.4bn Tia Maria maina "leai"

Fai mai le faifeau Peru $1.4bn Tia Maria maina "leai"
Poloketi apamemea Tía María i le itulagi Arequipa i Peru.(Ata fa'aaloaloga a Southern Copper.)

Ua atili ai ona masalosalo le minisita o le tamaoaiga ma le tupe a Peru e uiga i le poloketi a le Southern Copper (NYSE: SCCO) $ 1.4 piliona Tia Maria ua leva ona tuai, i le itu i saute o Islay o le Arequipa, e ala i lona fai mai na ia talitonu o le maina na fuafuaina e "faʻaagafesootai ma faʻapolokiki" e le mafai. .

“Ua uma ona uia e Tia María ni galu se tolu pe fa o taumafaiga a le nuu ma le malo o le taofiofia ma le oti.Ou te manatu e le talafeagai le toe taumafai pe afai ua uma ona e paʻu i totonu o le puipui o le tetee faʻaagafesootai tasi, faalua, faatolu… "faifeau Pedro Francketa'u atu i le aufaasālalau i le lotoifalei lenei vaiaso.

Ua ta'ua e le Peresetene Pedro Castillo le galuega a Tia Maria e le'i amataina i lalo o lana pulega, o se manatu na toe fa'aleo e isi sui o lana kapeneta, e aofia ai.Minisita o Malosiaga ma Mines Ivan Merino.

Southern Copper, o se lala o Grupo Mexico, ua poto masanitele fa'aletonutalu ona faʻasalalau muamua lona faʻamoemoe e atiaʻe Tía María i le 2010.

O fuafuaga faufale sa iaitaofi ma toe fetuunai faalua, i le 2011 ma le 2015, ona omata'utia ma i nisi taimi o teteega mata'utia a tagata o le atunuu, o lo'o popole i a'afiaga a Tia Maria i fa'ato'aga ma sapalai vai lata ane.

Malo muamua o Perufaamaonia le laisene a Tia Maria i le 2019, o se faʻaiʻuga na faʻatupuina ai se isi galu o le tetee i le itulagi o Arequipa.

O le fa'atupuina o le galuega fa'afinauga o le a avea ma fa'alavelave i totonu o se atunu'u e masani ona fa'aleaga le va o le maina ma nu'u maotua.

E ui lava i lona tetee faifaipea ia Tia Maria, o le pulega a Castillogalue i se faiga foui so'otaga fa'alaua'itele ma fa'asalalauga e tatala atili ai le tele o le tamaoaiga o minerale a le atunu'u.

O le maina e faamoemoe e maua mai ai le 120,000 tone kopa i le tausaga i luga o le 20 tausaga le umi o le olaga.O le a fa'afaigaluegaina le 3,000 tagata i le taimi o faugāfale ma tu'uina atu 4,150 galuega tu'usa'o ma le le tuusa'o.

Peru o le lalolagi lona lua sili ona gaosi 'apamemea i tua atu tuaoi Chile ma o se kamupani tele sapalai siliva ma zinc.


Taimi meli: Sep-29-2021