Russell: O le tau o le uamea ua tauamiotonuina e ala i le faaleleia o sapalai, pulea u'amea Saina

O le pa'u o le uamea ua tauamiotonuina e ala i le faaleleia atili o sapalai, pulega uamea Saina: Russell
Stock Image.

(O manatu o loʻo faʻaalia iinei o manatu ia o le tusitala, o Clyde Russell, o se tusitala mo Reuters.)

O'a u'amea vavesolomuliI vaiaso talu ai nei ua toe faʻaalia ai o le toe faʻafoʻisia o tau e mafai ona faʻalavelave e pei o le faʻateleina o faʻasalalauga, aʻo leʻi toe faʻamaonia e faavae o le sapalai ma le manaʻoga.
Fa'alagolago i le tau o lo'o fa'aogaina ai le uamea, o le tau ua pa'u i le va o le 32.1% i le 44% talu mai le maualuga o taimi uma na ausia i le aso 12 o Me o le tausaga nei.

O le si'itia i le fa'amaumauga sa i ai fa'atauva'a fa'avae, o le fa'atapula'aina o sapalai i le au fa'atau atu i fafo Ausetalia ma Pasila ma le mana'oga malosi mai Saina, lea e fa'atauina le tusa ma le 70% o le u'amea i luga o le sami i le lalolagi.

Ae o le 51% oso i luga o le tau o le uamea mo le auina atu i le itu i matu o Saina, e pei ona iloiloina e le ofisa lipoti tau o oloa Argus, i le na o le fitu vaiaso mai ia Mati 23 i le maualuga o le $235.55 i le tone i le aso 12 o Me sa alu i taimi uma. ia sili mamao atu nai lo fa'avae maketi fa'amaonia.

O le saoasaoa o le 44% mulimuli ane ua pa'ū i le maualalo talu ai nei o le $131.80 i le tone i le tau o le nofoaga atonu foi e le o tauamiotonuina e faavae, e tusa lava pe o le tulaga agai i tau maualalo e matua talafeagai.

O sapalai mai Ausetalia o loʻo tumau pea ona o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tau ua mou atu, ae o uta a Pasila ua amata ona maualuga aʻo toe faʻaleleia oloa a le atunuʻu mai aʻafiaga o le faʻamaʻi o le coronavirus.

Ausetalia o loʻo i luga o le ala e vaʻaia ai le 74.04 miliona tone ia Aukuso, e tusa ai ma faʻamatalaga mai le au suʻesuʻe oloa Kpler, mai le 72.48 miliona ia Iulai, ae i lalo ifo o le ono masina le maualuga o le 78.53 miliona ia Iuni.

Pasila ua fuafua e auina atu i fafo 30.70 miliona tone ia Aukuso, mai le 30.43 miliona ia Iulai ma tutusa ma Iuni 30.72 miliona, e tusa ai ma Kpler.

E taua le matauina o oloa auina atu i fafo a Pasila ua toe maua mai i le amataga o lenei tausaga, ina ua i lalo ifo o le 30 miliona tone i masina uma mai ia Ianuari ia Me.

O le fa'aleleia atili o le sapalai o lo'o atagia mai i le aofa'i o oloa fa'aulufale mai a Saina, ma o lo'o fa'amoemoe Kpler e 113.94 miliona tone e taunu'u mai ia Aukuso, o se fa'amaumauga maualuga lea, e sili atu nai lo le 112.65 miliona na lipotia mai e Saina i le masina o Iulai o le tausaga talu ai.

O le Refinitiv e sili atu le faʻamalosi i oloa faʻaulufale mai a Saina mo Aukuso, ma faʻatatauina o le 115.98 miliona tone o le a taunuu i le masina, o se 31% faʻatupuina mai le fuainumera aloaia o le 88.51 miliona mo Iulai.

Saina uamea uamea mai fafo.

O fuainumera na tu'ufa'atasia e faufautua e pei o Kpler ma Refinitiv e le'o fetaui lelei ma fa'amaumauga a le tiute, ona o le eseesega i le taimi e iloilo ai uta na lafoa'i ma fa'amama e le tiute, ae e foliga mai e la'ititi lava le eseesega.

Amioga uamea

O le isi itu o le tupe siliva mo le uʻamea o le uʻamea uʻamea a Saina, ma o iinei e foliga manino mai o le faʻatonuga a Beijing o le gaosiga mo le 2021 e le tatau ona sili atu i le faʻamaumauga 1.065 piliona tone mai le 2020 ua mulimulitaʻia.

O le gaosiga o le uʻamea o Iulai na paʻu i lalo ifo talu mai Aperila 2020, na oʻo mai i le 86.79 miliona tone, i lalo 7.6% mai ia Iuni.

O le averesi o galuega i aso taitasi ia Iulai o le 2.8 miliona tone, ma e foliga mai o le a faʻaitiitia atili ia Aukuso, faʻatasi ai ma le ofisa talafou a le Xinhua o loʻo lipotia i le aso Aukuso 16 o le gaosiga o aso uma i le "amatamata o Aukuso" e na o le 2.04 miliona tone i le aso.

O le isi itu e tatau ona matauina, o le toe a’ea o oloa a Saina i luga o uafu i le vaiaso talu ai, ma siitia i le 128.8 miliona tone i totonu o le fitu aso seia oo ia Aukuso 20.

Ua o'o nei i le 11.6 miliona tone i luga a'e o le tulaga o le vaiaso lava e tasi i le 2020, ma o'o mai i le itu i matu o le taumafanafana e maualalo i le 124.0 miliona i le vaiaso ia Iuni 25.

O se tulaga e sili atu le fa'alelei o oloa, ma le fa'amoemoe o le a latou fausia atili pe a fua i le fa'ata'ita'iga o Aukuso fa'aulufale mai, o le isi lea mafua'aga o le tau solomuli.

I le aotelega, o tulaga e lua e manaʻomia mo le toe faʻafoʻiina o le uʻamea ua faʻataunuʻuina, e pei o le siʻitia o sapalai ma le faʻatonuina o le gaosiga o le uamea i Saina.

Afai e fa'aauauina ia mea e lua, e foliga mai o le a atili ai ona mamafa tau, aemaise lava i le tapunia o le $140.55 i le tone i le aso 20 o Aukuso, o lo'o tumau pea i luga atu o le tau e tusa ma le $40 i le $140 lea na amata mai ia Aukuso 2013 ia Novema o le tausaga talu ai. .

O le mea moni, e ese mai i le faʻateleina o le manaʻoga o le taumafanafana i le 2019, o le uʻamea vaʻaia na i lalo ifo o le $ 100 i le tone mai ia Me 2014 ia Me 2020.

O le mea e le iloa mo le uʻamea o le a le suiga o faiga faʻavae e ono faʻaaogaina e Beijing, faʻatasi ai ma nisi o faʻamatalaga maketi o le a toe tatalaina le stimulus paipa e taofia ai le tuputupu aʻe o le tamaoaiga mai le telegese.

I lenei tulaga, e foliga mai o popolega o le filogia o le a faʻaluaina i le tuputupu aʻe, ma o uʻamea uʻamea o le a toe faʻaleleia le gaosiga, ae o lenei faʻaaliga o loʻo i ai pea i le malo o taumatematega.

(Fa'atonu e Richard Pullin)


Taimi meli: Aukuso-24-2021