Russell: O le malosi o le manaoga o le koale a Saina i le lotolotoi o le fa'asa o le fa'aulufale mai a Ausetalia o le fa'aputuina o tau o suauu

(O manatu o loʻo faʻaalia iinei o manatu ia o le tusitala, o Clyde Russell, o se tusitala mo Reuters.)

O le koale a le sami ua avea ma se manumalo filemu i oloa malosi, ua leai se gauai atu i le maualuga o le suauʻu mataʻutia ma le kesi faʻalenatura (LNG), ae o loʻo fiafia i tupe maua i le siʻitia o manaoga.

O le koale vevela, o loʻo faʻaaogaina i fale eletise, ma le coking coal, na faʻaaogaina e fai ai le sila, ua faʻamalosia malosi i masina talu ai nei.Ma i tulaga uma e lua o le avetaavale e tele lava o Saina, o le lalolagi sili ona gaosi oloa, faʻaulufale mai ma faʻatau le suauu.

E lua elemene i le faatosinaga a Saina i maketi koale i luga o le sami i Asia;mana'oga malosi a'o toe fa'aleleia le tamaoaiga o Saina mai le fa'ama'i o le coronavirus;ma le faiga fa'avae a Beijing e fa'asa ai le fa'aulufale mai mai Ausetalia.

O elemene uma e lua o loʻo atagia i tau, faʻatasi ai ma le koale vevela maualalo mai Initonesia o loʻo sili ona faʻamanuiaina.

O le faasinomaga faalevaiaso mo koale Initonesia ma lona tau o le malosi o le 4,200 kilocalories i le kilokalama (kcal/kg), e pei ona iloiloina e le ofisa lipoti tau o oloa Argus, ua si'itia toetoe tolu-kuata mai lona 2021 maualalo o le $36.81 i le tone i le $63.98 i le vaiaso i le. Iulai 2.

O loʻo iai le manaʻoga-toso elemene o loʻo fesoasoani i le siʻitia o tau o koale Initonesia, faʻatasi ai ma faʻamaumauga mai le au suʻesuʻe oloa Kpler o loʻo faʻaalia ai Saina na faʻaulufaleina mai le 18.36 miliona tone mai le tele o le lalolagi e ave le koale vevela ia Iuni.

O le lona lua lea o le tele o le masina masina na aumai e Saina mai Initonesia e tusa ai ma faʻamaumauga a Kpler na toe foʻi atu ia Ianuari 2017, na faʻaumatia i le Tesema talu ai e 25.64 miliona tone.

Refinitiv, e pei o Kpler o loʻo faʻatautaia feʻaveaʻi vaʻa, o loʻo i ai le faʻaulufale mai a Saina mai Indonesia i lalo ifo o Iuni i le 14.96 miliona tone.Ae o le au'aunaga e lua ua malilie o le masina lona lua-maualuga lenei i faʻamaumauga, faʻatasi ai ma faʻamaumauga a le Refinitiv e toe foʻi ia Ianuari 2015.

Ua malilie uma i laua e faapea o oloa faaulufale mai a Saina mai Ausetalia ua faaitiitia i le toetoe lava leai se maualuga mai tulaga e tusa ma le 7-8 miliona tone i le masina lea na manumalo seia oo ina faia le faasaina le aloaia a Beijing i le ogatotonu o le tausaga talu ai.

O le aofaiga o le koale na aumai e Saina mai atunuu uma ia Iuni e 31.55 miliona tone, e tusa ai ma Kpler, ae 25.21 miliona e tusa ai ma Refinitiv.

Ausetalia toe fa'afo'i

Ae ui o Ausetalia, o le lona lua o le tele o le fa’atauina atu o le koale ma le tele o le koale, atonu na leiloa le maketi i Saina, ae ua mafai ona maua ni isi auala ma ua matua’i siisii ​​foi le tau o ana malala.

O le koale vevela maualuga ma le tau o le malosi o le 6,000 kcal/kg i le uafu o Newcastle na faaiuina i le vaiaso talu ai i le $135.63 i le tone, o le maualuga lea i le 10 tausaga, ma ua sili atu i le afa i le na o le lua masina talu ai.

O lenei ituaiga koale e tele lava ina fa'atau e Iapani, Korea i Saute ma Taiwan, lea e pito i tua o Saina ma Initia o lo'o fa'aulufaleina maia le koale i Asia.

O na atunuu e tolu na faaulufaleina mai le 14.77 miliona tone o ituaiga koale uma mai Ausetalia ia Iuni, e tusa ai ma Kpler, i lalo ifo mai le 17.05 miliona o Me, ae malosi mai le 12.46 miliona ia Iuni 2020.

Ae o le faaola moni mo le koale Ausetalia o Initia, lea na faaulufale mai se faamaumauga 7.52 miliona tone o togi uma ia Iuni, mai le 6.61 miliona ia Me ma na o le 2.04 miliona ia Iuni 2020.

O Initia o lo'o fa'atauina mai le koale fa'amama mai Ausetalia, lea e fa'atau atu i se pa'u tele i le 6,000 kcal/kg suauu.

Na iloiloina e Argus le 5,500 kcal/kg koale i Newcastle i le $78.29 i le tone i le aso 2 o Iulai. E ui ina faaluaina lenei togi mai lona tulaga maualalo i le 2020, ae e tusa lava pe 42% le taugofie nai lo le suauu sili ona lelei e lauiloa i tagata faatau Asia i Matu.

O le aofaʻi o le koale e auina atu i fafo a Ausetalia ua tele lava ina toe maua mai i le amataga na afaina ona o le faasaina a Saina ma le leiloa o le manaʻoga mai le faʻamaʻi o le coronavirus.Na iloiloina e Kpler ia Iuni o uta i le 31.37 miliona tone o vasega uma, mai le 28.74 miliona ia Me ma le 27.13 miliona mai ia Novema, o le masina sili ona vaivai i le 2020.

I le aotelega, e manino lava o le faailoga tusi a Saina o loʻo i luga o le maualuga o tau o le koale i le taimi nei: o lona manaʻoga malosi o loʻo faʻateleina ai le koale Initonesia, ma o lona faʻasaina o oloa mai fafo mai Ausetalia ua faʻamalosia ai le toe fetuunaiga o fefaʻatauaiga i Asia.

(Fa'atonu e Kenneth Maxwell)

 


Taimi meli: Iul-12-2021